sobota, 9 czerwca 2018

Śródziemnomorski omlet z ośmiorniczką


Nie ucieknę od śródziemnomorskiej kuchni.
Pieczę  smażę  gotuję, wymyślam nowe dania, ale i tak najczęściej wracam do kuchni znad Morza Śródziemnego.
To moja ulubiona.
Jej przyprawy przywołują najlepsze chwile z wakacji, hotelowe bufety
czy gotowanie w naszej tunezyjskiej kuchni.
Z tymi smakami i aromatami się utożsamiam,
z nimi też łączę swoje życiowe plany
i marzenia.

Śródziemnomorski omlet z ośmiorniczką

Składniki:

3 jajka
1 mała puszka z kawałkami ośmiorniczki
kilka czarnych oliwek
3-4 kolorowe pomidorki koktajlowe
kawałek zielonego ogórka
świeża natka pietruszki
łyżka masła
sól, kolorowy pieprz z młynka

Smażę omlet z 3 jaj z odrobiną posiekanej natki pietruszki na łyżce masła.
Po jednej stronie gotowego omletu układam kawałki ośmiorniczki i oliwki  a po drugiej pokrojone pomidorki i ogórek. Dodaję natkę, odrobinę soli, skrapiam oliwą.





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.