Na naleśniki jest zawsze dobry czas, zwłaszcza gdy zamiast dotychczas upalnego lata rozszalały się wichury. Jeszcze niedawno podawałam naleśniki z truskawkami i słodką śmietanką, ake teraz szukam wersji bardziej pożywnej.
Naleśniki nadzialam sardynkami, podsmażaną papryką i oliwkami. Dodałam odrobinę harissy.
Naleśnik nadziewane
Składniki:
po 2 usmażone naleśniki na osobę
1 puszka sardynek
2-3 jajka na twardo
po połowie kolorowych papryk
oliwki
harissa, oliwa
świeża natka pietruszki, szczypiorek
Kolorową papryką kroję w kostkę i krótko podsmażam na odrobinie oleju. Gotowe naleśniki smaruję lekko harissą, dodaję pokrojone jajka na twardo, kawałki sardynek, podsmażoną paprykę, oliwki, natkę pietruszki, szczypiorek i lekko skrapiam oliwą. Podaję zwinięte w rulon.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.