niedziela, 6 sierpnia 2023

Naleśniki z sardynkami na ostro

 

Na naleśniki jest zawsze dobry czas, zwłaszcza gdy zamiast dotychczas upalnego lata rozszalały się wichury. Jeszcze niedawno podawałam naleśniki z truskawkami i słodką śmietanką, ake teraz szukam wersji bardziej pożywnej.

Naleśniki nadzialam sardynkami, podsmażaną papryką i oliwkami. Dodałam odrobinę harissy.

Naleśnik nadziewane

Składniki:

po 2 usmażone naleśniki na osobę

1 puszka sardynek

2-3 jajka na twardo 

po połowie kolorowych papryk

oliwki

harissa, oliwa

świeża natka pietruszki, szczypiorek 

Kolorową papryką kroję w kostkę i krótko podsmażam na odrobinie oleju.  Gotowe naleśniki smaruję lekko harissą, dodaję  pokrojone jajka na twardo, kawałki sardynek, podsmażoną paprykę, oliwki, natkę pietruszki, szczypiorek i lekko skrapiam oliwą. Podaję zwinięte w rulon.








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.