W tym roku astronomiczne lato rozpoczęło się z tupetem. Nie dość, że słonecznie, upalnie, duszno,to jeszcze obowiązkowo z błyskawiczną burzą i ulewą. Pomijając walory pogodowe i uporczywe upały, cieszę się z nadchodzącego czasu. Na pewno nie będzie łatwo, bo prognozy obfitują w rekordowe temperatury, ale na pewno na moim stole będzie lekko, smacznie i kolorowo. Za nami najkrótsza noc w roku, więc łapmy chwile, bo lato nie będzie trwać wiecznie.
Poniżej znajdziecie zapowiedź mojego kulinarnego lata.
Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą
Składniki:
6-8 kawałków suszonych pomidorów
pół opakowania fety
mały zielony ogórek
kilka czarnych i zielonych oliwek
świeża natka pietruszki
szczypta ziołowej soli
oliwa
Fetę, suszone pomidory i ogórki kroję na kawałki, a oliwki w oliwki w małe pierścienie. Całość polewam oliwą z oliwek, posypuję solą kuchenną i posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.