Żegnam piękny czerwiec kolorami i dobrymi smakami. Ten okres z ciepłymi, długimi wieczorami trwa tak krótko, wiec wykorzystuje każdą wolną chwilę na spotkania z ulubionymi osobami. Z nieukrywaną radością witam wiec wszystkich, którzy spędza ze mną czas i odetchną po uciążliwym tygodniu w pracy.
Na letnią kolację przygotowałam, w formie dodatku do grillowanego mięsa, dwie pyszne sałatki. Jedna z nich jest na bazie sałaty z sosem vinegraitte i urozmaiconym dodatkami, nie tylko w formie ogórków czy pomidorów, a druga makaronowa z tuńczykiem i parmezanem.
Zestaw na letni obiad:
mięso i kiełbaski z grilla
mini foccacia
pizza, domowe frytki
zielona sałata z camembert, kawałkami smażonego kurczaka, pomidorami i ogórkami z dodatkiem sosu vinaigrette
sałatka makaronowa z tuńczykiem i parmezanem:
300 gr makaronu typu nitki
pół puszki tuńczyka
2-3 ogórki konserwowe, pół cebuli
Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 2 łyżki wody, szczypta soli, pieprzu i mielonego czosnku
Ugotowany i ostudzony makaron mieszam z pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami, posiekaną cebulką i sosem. Na koiec dodaję kawałki tuńczyka, parmezan i posiekaną natkę pietruszki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.