niedziela, 21 stycznia 2024

Ekspreowe spaghetti z warzywami

Od czasu do czasu potrzebuję szybkiego dania w ciągu tygodnia. Jest idealne wówczas, gdy nie mam czasu na wielkie gotowanie i sięgam do lodówki po resztki warzyw. Polecam Wam tę formę porządków, bo na pewno zawsze znajdziecie jakieś kawałki warzyw i nie wiecie co z nimi począć. 

Do moich kuchennych resztek idealnie nadaje się dowolny makaron czy ryż, który zagwarantuje wam pożywny, zdrowy obiad. Podsmażaną mieszankę warzyw możecie też zjeść z ulubionym pieczywem i będzie to idealna przekąska na kolację.

Spaghetti z podsmażanymi warzywami

Składniki:

200-300 gr spaghetti

po kawałku cukinii, czerwonej i żółtej papryki, cebuli i fety

Warzywa kroję w kostkę, podsmażam na patelni z dodatkiem oliwy, soli, pieprzu, po połowie łyżeczki słodkiej papryki, chilli w płatkach i curry, odrobiny mielonego czosnku. Na koniec dodaję kawałki fety, aby się lekko rozpuściła.

Ugotowane spaghetti mieszam z warzywami na patelni lub dodaję warzywa bezpośrednio na porcję makaronu na talerzu .Całość posypuję świeżą natką pietruszki.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.