Dzisiaj wskakuje na bloga ekspresowy obiad z makaronem w tle. To kolejna propozycja z cyklu "no waste", czyli w poszukiwaniu lodówkowych resztek. Dzisiaj wybór padł na pozostałości makaronowe- spaghetti z poprzedniego dnia. podsmażenie kilku pieczarek, dorzucenie paru listków szpinaku i pokruszonej fety sprawiło, że praktycznie z niczego powstało całkiem ciekawe danie. Zerknijcie na listę poniższych składników. Może znajdują się akurat w Waszej lodówce ?
Warzywne spaghetti na szybko
Składniki:
200 gr spaghetti lub dowolnego ugotowanego makaronu
3-4 średnie pieczarki
kilka liści świeżego szpinaku
kawałek sera typu feta
3-4 pomidorki koktajlowe
2 łyżki oliwy
kawałek cebuli
Obrane pieczarki kroję w plasterki i podsmażam na oliwie, po czym dodaję liście szpinaku. Po 2-3 minutach wrzucam posiekaną w kostkę cebulkę, pokrojone na połówki pomidorki, chwilę wszystko razem smażę, a na koniec dodaję niewielkie kawałki fety. Po chwili danie jest gotowe, bo fetę pozostawiam w lekko podtopionej formie.
Układam na talerzu gotowe, podgrzane spaghetti i nakładam porcję podsmażonej mieszanki lub w końcowym etapie wrzucam makaron na patelnię i mieszam z gotowymi warzywami.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.