Czy Was też, pomimo raczej jesiennej aury, dopadł syndrom wiosennego zapotrzebowania na lekkie desery ? O każdej porze roku jestem chętna na słodkie co nieco, ale szczególnie teraz , odczuwam wyraźną potrzebę przygotowywania lżejszych deserów. Uważam, że doskonale się nadają na niedzielny poczęstunek, a dzięki zawartości jogurtu czy niskotłuszczowego serka stają się idealną opcją przy racjonalnym odżywianiu, nie zmniejszając przy tym przyjemności.
Jogurtowy deser w stylu tiramisu
Składniki:
małe opakowanie okrągłych biszkoptów dla dzieci
1 duży naturalny serek homogenizowany
pół filiżanki ostudzonej kawy rozpuszczalnej
kilka malin i jeżyn
cukier waniliowy
Na dnie szklanki układam zamoczone w kawie biszkopty, następnie dodaje warstwę serka wymieszanego z cukrem waniliowym. Na warstwie z jogurtu układam maliny, ponownie kawowe ciastka i znowu jogurt. Na wierzchu układam maliny i jeżyny i posypuję je pokruszonym biszkoptami. Odkładam na pół godziny do lodówki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.