Znacie sałatki powstałe z lodówkiwych resztek? U mnie to dość częste zjawisko. Staram się przetwarzać resztki na ile się da, choć z warzywami do spożycia surowego to nie jest prosta sprawa. Należy je jak najszybciej wykorzystać, najlepiej w formie sałatki. Zapewniam Was, że nie smakuje i nie wygląda gorzej od tej z zaplanowanych składników.
Sałatka z lodówkiwych resztek
Składniki:
połówka sałaty lodowej
2 jajka na twardo
połowa tuńczyka z puszki
2-3 łyżki kukurydzy z puszki
pół czerwonej papryki
2-3 rzodkiewki, kilka oliwek. pomidorków koktajlowych i oliwek
2 małe ogórki konserwowe
2 łyżki naturalnego jogurtu, 1 łyżka octu winnego, szczypta soli i suszonego koperku
Na środku talerza układam posiekaną sałatę lodową i polewam ją sosem jogurtowym. Pozostałe składniki rozkładam naokoło talerza, przeplatając je między sobą. Możecie zrobić to w dowolny sposób lub rozłożyć symetrycznie jak widać na zdjęciach.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.