niedziela, 18 czerwca 2017

Bataty z bulgurem i awokado, czyli baaardzo zdrowy obiad


Mam w domu wielbiciela mięsa, a nawet dwóch,
ale mam też córeczki,
które bardzo lubią zdrową kuchnię.
Nie powiem, że za każdym razem,
szaleję z radości,
gdy gotuję obiad według szczególnych życzeń każdego członka rodziny,
ale od czasu do czasu lubię wyzwania typu "zdrowo i pysznie".

Pieczone bataty z bulgurem

Składniki:

2-3 bataty
połowa awokado
200 gr bulguru
oliw
lekko podsmażone kawałki jarmużu
ewentualnie kawałki podsmażonego
dowolne suszone zioła

Bataty obieram ze skóry i kroję w grubą kostkę,
następnie układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
skrapiam oliwą i wstawiam do piecyka na 10 min w temperaturze 180 stopni.
Gotuję bulgur i  układam na nim kawałki awokado oraz kilka chipsów z jarmużu.




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.