ale mam też córeczki,
które bardzo lubią zdrową kuchnię.
Nie powiem, że za każdym razem,
szaleję z radości,
gdy gotuję obiad według szczególnych życzeń każdego członka rodziny,
ale od czasu do czasu lubię wyzwania typu "zdrowo i pysznie".
Pieczone bataty z bulgurem
Składniki:
2-3 bataty
połowa awokado
200 gr bulguru
oliw
lekko podsmażone kawałki jarmużu
ewentualnie kawałki podsmażonego
dowolne suszone zioła
Bataty obieram ze skóry i kroję w grubą kostkę,
następnie układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
skrapiam oliwą i wstawiam do piecyka na 10 min w temperaturze 180 stopni.
Gotuję bulgur i układam na nim kawałki awokado oraz kilka chipsów z jarmużu.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.