piątek, 11 stycznia 2019

Świąteczno - niedzielny obiad


Świąteczne obiady smakują wyjątkowo.
Z reguły zawierają wigilijne ryby, smażone w chrupiącej panierce i pod kołderką z warzyw,
zrumienione na maśle pierogi
i gotowany przez trzy dni bigos.
U mnie pojawiają się jeszcze sałatki z mięsem i makaronem w sosie jogurtowym,
polędwiczki pieczone pod pierzynką z camembert i aromatyczna zupa grzybowa.
Wszystkie dania smakują wyjątkowo
i przyrządzam je z wielką przyjemnością.
Skoro jednak zima wkroczyła z rozmachem w nasze życie, mam zamiar zaserwować podobny obiad w mroźne, niedzielne popołudnie.
To doskonały czas na spotkanie z rodziną i zaproszenie przyjaciół.
To ten moment, aby rozkwitły Wasze fantazje kulinarne, a także przy okazji
i życie towarzyskie.









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.