środa, 30 marca 2022

Lekkie spaghetti z łososiem i brokułami


To już ten czas, kiedy stopniowo uciekam od dań jednogarnkowych. Oczywiście był to bardzo wygodny sposób gotowania w okresie zimowym. Wszystkie produkty do jednego garnka, różne rodzaje mięsa czy warzyw, aby nie pojawiła się monotonność i obiad praktycznie sam się gotował. Teraz jednak z chęcią wracam do lżejszego menu. Tym razem będzie spaghetti w lekkiej odsłonie z oliwą i odrobiną mielonego czosnku w towarzystwie łososia z cuminem.

Spaghetti z łososiem i brokułami

300 gr spaghetti

200 - 300 gr łososia

brokuły

2 łyżki oliwy

2 średnie ząbki czosnku

świeży koperek

Do łososia: sól, pieprz, cumin

Doprawiamy dzwonki z lososia, podsmażam z obu stron na rumiany kolor.

W międzyczasie gotuję w dwóch osobnych garnkach spaghetti i brokuły.

Hana patelni podgrzewam z odrobiną soli i przekrojony na połówki czosnkiem. Wrzucam ugotowane al dente spaghetti, dobrze mieszam, a następnie dodaję pokrojonego na kawałki usmażonego łososia i brokuły. Doprawiam pieprzem z młynka i posypuję świeżym koperkiem.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.