To już ten czas, kiedy stopniowo uciekam od dań jednogarnkowych. Oczywiście był to bardzo wygodny sposób gotowania w okresie zimowym. Wszystkie produkty do jednego garnka, różne rodzaje mięsa czy warzyw, aby nie pojawiła się monotonność i obiad praktycznie sam się gotował. Teraz jednak z chęcią wracam do lżejszego menu. Tym razem będzie spaghetti w lekkiej odsłonie z oliwą i odrobiną mielonego czosnku w towarzystwie łososia z cuminem.
Spaghetti z łososiem i brokułami
300 gr spaghetti
200 - 300 gr łososia
brokuły
2 łyżki oliwy
2 średnie ząbki czosnku
świeży koperek
Do łososia: sól, pieprz, cumin
Doprawiamy dzwonki z lososia, podsmażam z obu stron na rumiany kolor.
W międzyczasie gotuję w dwóch osobnych garnkach spaghetti i brokuły.
Hana patelni podgrzewam z odrobiną soli i przekrojony na połówki czosnkiem. Wrzucam ugotowane al dente spaghetti, dobrze mieszam, a następnie dodaję pokrojonego na kawałki usmażonego łososia i brokuły. Doprawiam pieprzem z młynka i posypuję świeżym koperkiem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.