wtorek, 21 listopada 2023

Tortilla nadziewana mięsnymi talarkami

 

Na jesienny chłód, na smutek i na brak czasu na wielkie gotowanie oferuje się nadziewana tortilla. Przerobiłam już tysiące dodatków, faszerowalam ją warzywami, surówkami czy mięsem a'la burrito. Dzisiaj proponuję Wam mielone mięso, usmażone w formie podłużnych kotletów I po przestudzeniu pokrojone w talarki. 

Mięsne nadzienie do tortilli jest idealnym pomysłem przy obecnej aurze.Z powodzeniem może zastąpić szybki obiad lub zagościć na imprezowym stole. Dla gości stroniących od mięsa pozostałe opcja warzywnych dodatków.

Tortilla nadziewana mięsnymi talarkami

Składniki:

1-2 tortille na osobę

300 gr dowolnego mięsa mielonego 

czerwona kapusta 

ogórki ( konserwowe + zielone )

pokrojona sałata lodowa

pomidorki koktajlowe, oliwki, rzodkiewką, papryczki 

kiełki, cebula, natka pietruszki

Sos jogurtowo-czosnkowy

Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Lepię podłużne kotlety, podsmażam z dwóch stron, a ostudzone kroję w talarki.

Tortillę podsmażam na patelni bez tłuszczu. Na środku układam kawałki mięsa, dodaję ulubione warzywa, polewam sosem czosnkowym i zwijam w rulon.









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.