Na jesienny chłód, na smutek i na brak czasu na wielkie gotowanie oferuje się nadziewana tortilla. Przerobiłam już tysiące dodatków, faszerowalam ją warzywami, surówkami czy mięsem a'la burrito. Dzisiaj proponuję Wam mielone mięso, usmażone w formie podłużnych kotletów I po przestudzeniu pokrojone w talarki.
Mięsne nadzienie do tortilli jest idealnym pomysłem przy obecnej aurze.Z powodzeniem może zastąpić szybki obiad lub zagościć na imprezowym stole. Dla gości stroniących od mięsa pozostałe opcja warzywnych dodatków.
Tortilla nadziewana mięsnymi talarkami
Składniki:
1-2 tortille na osobę
300 gr dowolnego mięsa mielonego
czerwona kapusta
ogórki ( konserwowe + zielone )
pokrojona sałata lodowa
pomidorki koktajlowe, oliwki, rzodkiewką, papryczki
kiełki, cebula, natka pietruszki
Sos jogurtowo-czosnkowy
Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Lepię podłużne kotlety, podsmażam z dwóch stron, a ostudzone kroję w talarki.
Tortillę podsmażam na patelni bez tłuszczu. Na środku układam kawałki mięsa, dodaję ulubione warzywa, polewam sosem czosnkowym i zwijam w rulon.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.