Kiedy rozmyślam o ostatnim niedzielnym obiedzie, to dochodzę do wniosku, że mógłby zostać podany na świąteczny stół. W tym zestawie jest wszystko, co możecie zaproponować bliskim w zimowych okresie. Aromatyczny czerwony barszcz, parujące, prosto z wody knedle, zdrowe przekąski i smażone mięso. Tradycyjnie już połączyłam elementy kuchni polskiej z tunezyjską, bo są one obecne w naszym życiu od kilku lat i wszyscy się z nimi utożsamiany.
Z chęcią podrzucam Wam pomysł na ten pyszny, nieskomplikowany obiad. Możecie go urozmaicić poprzez dodanie bigosu czy pierogów. Świąteczne fantazje kulinarne nie mają tu granic.
Niedzielny zestaw obiadowy:
czerwony barszcz
ziemniaczane knedle
smażone kotlety wieprzowe w ziołach
zapiekanka serowo- warzywna ( tunezyjskie tajine)
surówka z gotowanej marchewki z oliwą i harissą
buraczki z ćwikłą
tzatziki
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.