sobota, 1 grudnia 2018

Hello December


W najpiękniejszy miesiąc w roku
weszłam w prawdziwie adwentowym nastroju 
Zaledwie kilka dni temu jedliśmy assidę z semoliny i pistacji na arabskie święta.
Teraz kolej na polskie tradycję.
Mam to szczęście  że w Niemczech moje świąteczne tęsknoty znalazły podatny grunt.
Najpierw przyszły przedszkolaki, przygotowały ozdoby, ozdobiły choinkë, wypiły kakao i zjadły zdrowe ciasteczka
Później przyszedł czas na dorosłych,
którzy skosztowali cynamonowo - goździkowe grzane wino
i zjedli domowe ciasta.
Wypieki były zdrowe, na bazie produktów bio z mąki orkiszowej lub żytniej,
a pieniądze ze sprzedaży przekazane na szczytny cel.
To było doskonałe rozpoczęcie Adwentu.
Czekam na więcej...

p













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.