Przygotowanie letniego obiadu jrst dla mnie wielką przyjemnością.
To nie jest obowiązek wykarmienia rodziny,
ale czysta rozrywka w buszowaniu po lodówce.
O tej pięknej porze roku naprawdę niewiele potrzeba, aby stworzyć pyszny posiłek.
Wystarczy kawałek fileta z kurczaka w formie szaszłyka, salata z sosem jogurtowym,
ulubione bułki z ziarnami i świežutkie truskawki
na deser.
Tak też i dzisiaj zrobiłam.
Wszystko było tak pyszne, że z chęcią niedługo powtórzę.
Lekki, letni obiad
Składniki:
300 -400 gr piersi z kurczaka
sałata lodowa
mieszanka salat że startą marchewką
kawałek ogórka, pomidor, rzodkiewki
Zalewa do mięsa:
sól, łyżeczka mielonej, słodkiej papryki
szczypta pieprzu
oliwa
Mięso kroję na dość duże kawałki, pozostawiam w zalewie na pół godziny, następnie nadziewam na patyczki do szaszłyków i smażę z dwóch stron na rumiany kolor.
Dressing do sałatki:
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka octu winnego
łyżeczka oliwy
sól, pieprz, mielony czosnek
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.