Jeśli będę wspominać kulinarnie lato, które odchodzi dosłownie za kilka godzin, to z pewnością będzie barwne jak na załączonych zdjęciach. Z wielką przyjemnością przyrządzałam dania, które były urozmaicone i kolorowe oraz, co najważniejsze, każdemu przypadły do gustu.
W dzisiejszym zestawie pojawiły się zapiekane w sosie śmietankowym tortellini, bogata w składniki makaronowa sałatka ( Nudelsalat) w mojej wersji i pomidory na poduszce z wiejskiego serka. Jestem świadoma faktu, że ten letni obiad czy kolacja w innych warunkach i o innej porze roku nie będą smakować tak samo. Mimo wszystko zachęcam Was do przygotowania go na jesienną niedzielę. Również w tym okresie dania mogą być zróżnicowane pod względem kolorystycznym, a niekoniecznie musimy wchodzić od razu w sycące, rozgrzewające dania,
Pyszny zestaw obiadowy na każdą porę roku:
gotowe tortellini z serem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowym, obficie posypane szczypiorkiem i chilli w płatkach
makaronowa sałatka z dodatkiem jajek na twardo, tuńczyka, zielonych ogórków, oliwek, natki pietruszki w sosie jogurtowo- czosnkowym
setek wiejski z pomidorami i świeżym koperkiem
meksykański salsa z awokado, limonki i kolendry
meksykańska salsa z drobno pokrojonymi pomidorami, cebulą i kolendrą
grecki jogurt
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.