Sposób na moje ulubione spaghetti w wersji letniej jest bardzo prosty. Wystarczy kawałek piersi z kurczaka, kilka pieczarek i trochę gorgonzoli. Całość podsmażoną na oliwie z ząbkiem czosnku dodaję na koniec do makaronu wyjętego prosto z garnka. Gorąca pasta i rozpływający się pod jej wpływem ser sprawiają, że to proste i szybkie danie stanie się waszym ulubionym posiłkiem na lato.
Spaghetti z kurczakiem, pieczarkami i gorgonzolą
Składniki:
po 100 gr spaghetti na osobę
1 pierś z kurczaka
kilka pieczarek
kawałek sera typu gorgonzola
pół cebuli, zaąbek czosnku, świeża natka pietruszki
do mięsa: sól, pieprz, słodka mielona papryka, pół łyżeczki chilli w płatkach
Mięso kroję w średnie kawałki, doprawiam, podsmażam na oliwie, po 10 minutach dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, pióra cebuli i szczyptę szczypiorku Po paru minutach dorzucam kawałki gorgonzoli i posypuję świeżą, posiekaną natką pietruszki
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.