niedziela, 14 lipca 2024

Pyszny, letni obiad z piecyka

 


Nie ma chyba szybszego sposobu na zrobienie obiadu niż latem. Wystarczy kilka sezonowych produktów, aby powstało proste , aczkolwiek pyszne danie. Młode, drobne ziemniaczki polane odrobiną masła z koperkiem, zapiekane z serem camembert należą do naszych ulubionych o tej porze roku. To mega proste danie można uzupełnić sałatą z dodatkami , aby uzyskać pełnowartościowy obiad. U nas pojawiła się ziołowa bagietka, która świeżo wyjęta z piekarnika latem smakuje wyjątkowo dobrze. 

Na deser podałam ekspresowe ciasto z truskawkami. Możecie je zastąpić dowolnymi, sezonowymi owocami, jeśli preferujecie zdrowszą wersję obiadu.

Letni, ekspresowy zestaw obiadowy

Składniki:

250-300 gr młodych, drobnych ziemniaków

po 1 sztuce sera typu camembert na osobę

2 bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym

sos jogurtowy do ziemniaków,, koperek do posypania

ciasto z dowolnymi owocami sezonowymi 






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.