Nie ma chyba szybszego sposobu na zrobienie obiadu niż latem. Wystarczy kilka sezonowych produktów, aby powstało proste , aczkolwiek pyszne danie. Młode, drobne ziemniaczki polane odrobiną masła z koperkiem, zapiekane z serem camembert należą do naszych ulubionych o tej porze roku. To mega proste danie można uzupełnić sałatą z dodatkami , aby uzyskać pełnowartościowy obiad. U nas pojawiła się ziołowa bagietka, która świeżo wyjęta z piekarnika latem smakuje wyjątkowo dobrze.
Na deser podałam ekspresowe ciasto z truskawkami. Możecie je zastąpić dowolnymi, sezonowymi owocami, jeśli preferujecie zdrowszą wersję obiadu.
Letni, ekspresowy zestaw obiadowy
Składniki:
250-300 gr młodych, drobnych ziemniaków
po 1 sztuce sera typu camembert na osobę
2 bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym
sos jogurtowy do ziemniaków,, koperek do posypania
ciasto z dowolnymi owocami sezonowymi
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.