środa, 31 maja 2017

Majowa sałatka owocowa


Maj nas rozpuszcza od każdej strony.
Świat nabiera szalonych barw,
ptaki prześcigają się w radosnych trelach,
a najbardziej ponure myśli
ustępują miejsca nowej formie życia.
Zmienia się nasze podejście do świata,
wszystko chcemy przeżyć intensywniej,
bardziej i szybciej.
Jeść też chcemy inaczej,
bo nie da się przejśçć obojętnie
obok majowych, owocowych piękności.
Z moich ulubionych zrobiłam dzisiaj sałatkę.
Lekko schłodzona doskonale smakuje przy promieniach zachodzącego słońca.

Majowa sałatka owocowa

Składniki:

2 średnie jabłka
2 brzoskwinie
garść borówek
4 jeżyny
4 daktyle
kilka listków świeżej mięty
do posypania orzeszki pinii
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka homogenizowanego serka waniliowego
2 łyżki miodu
Jabłka i brzoskwinie kroję w grubą kostkę. Dodaję borówki oraz przekrojone na pół jeżyny i daktyle.
Jogurt mieszam z serkiem i miodem, a następnie polewam nim owoce. Dodaję świeże listki mięty i orzeszki pinii.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.