czwartek, 21 września 2017

Kolacja z jajem


Jajka chyba nigdy się nie znudzą.
Przychodzi moda na pewne produkty,
więc się nimi zajadamy.
Nasze garnki doświadczają istnych rewolucji.
no bo przecież trzeba przetestować to,
co nowe na rynku i co obiecuje nieziemskie smaki.
Często i mnie dopada mania nowych smaków i kuchennych wyzwań.
Niekiedy jednak pojawiają się dni,
kiedy największą ochotę mamy na prosty, nieskomplikowany posiłek.
Oto jeden z nich.

Sałatka z jajkami w sosie jogurtowym

Składniki:

3-4 jajka na twardo
4 rzodkiewki
odrobina szczypiorku i natki pietruszki
ćwiartka czerwonej cebuli
1 łyżka majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ostra mielona papryka do smaku

Jogurt mieszam z majonezem oraz z dodatkiem pieprzu i soli. Przekładam na talerz, po czym dodaję pokrojone jajka na twardo, rzodkiewkę, posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem. Posypuję świeżą natką pietruszkie i ostrą papryką.






3 komentarze :

Jestem ciekawa Twojej opinii.