że zawsze jest lepszy, ładniejszy
i najlepiej smakuje ze wszystkich.
U mnie przynajmniej tak musi być.
Lubię, gdy moi najbliżsi czują różnicę
pomiędzy codziennym posiłkiem,
a tym odświętnym.
Z tęsknotą wspominam chwile
przy wspólnych, rodzinnych posiłkach,
kiedy dzieci były jeszcze małe
i niecierpliwie czekały
na niedzielny obiadek.
Do dzisiaj im tak zostało.
Jesienny niedzielny obiad
Składniki:
po 1 kawałku kurczaka na osobę
po 2-3 ziemniaki na osobę
ćwiartka małej dyni
sól, pieprz, mielona ostra papryka
suszona natka pietruszz
olej do smażenia
łyżka masła do smażenia dyniowych frytek.
Ziemniaki kroję na ćwiartki, gotuję, a przed podaniem posypuję słodką papryką w proszku i suszoną natką pietruszki.
Kawałki kurczaka solę, lekko posypuję pieprzem i ostrą papryką w proszku. Zaczynam smażyć jeszcze przed ugotowaniem ziemniaków.
Obrany i oczyszczony kawałek dyni kroję na na podłużne kawałki i lekko osolone podsmażam na maśle.
Do obiadu podaję ulubioną sałatę z vinegretem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.