niedziela, 22 października 2017

Omlet z ziemniakami i chorizo na szybki lunch


Taki szybki obiad na początku tygodnia,
tuż po rozleniwiającej niedzieli to chyba odpowiednia propozycja ?
Po weekendzie wpadam w taki otępiający nastrój, że nic mi się nie chce.
Nawet gotowanie, które jest moją wielką pasją, przychodzi z trudem.
Co tydzień ten sam scenariusz pod tytułem:
"Jak wejść w rytm nowego tygodnia ?"
Pewnie też tak macie, no bo jak tu ruszyć z werwą w poniedziałek po weekendzie pełnym ulubionych zajęć, odpoczynku, po serii ukochanych programów i filmów.
Dlatego też po niedzieli musi być coś na szybko, no chyba, że macie jeszcze resztki z poprzedniego obiadu.
Wtedy to już pełen luz
i bez stresu można zacząć nowy tydzień.

Omlet z ziemniakami i chorizo

2-3 jajka na omlet
3-4 średnie ziemniaki
kilka plasterków chorizo
po kawałku kolorowych papryk
natka pietruszki
olej do smażenia

Obrane ziemniaki kroję na małe, cienkie kawałki, podsmażam. Jak się zaczną rumienić, wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę, mieszam kilka razy całość, a po 2-3 min dodaję na chwilę plasterki chorizo.
Smażę omlet z 2 lub 3 jaj ( zależnie od głodu i wielkości patelni ), do środkowej części daję podsmażone wcześniej warzywa.
Posypuję natką pietruszki, ewentualnie dołączam sałatę z pomidorami i ogórkami.









Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.