sobota, 9 czerwca 2018
Śródziemnomorski omlet z ośmiorniczką
Nie ucieknę od śródziemnomorskiej kuchni.
Pieczę smażę gotuję, wymyślam nowe dania, ale i tak najczęściej wracam do kuchni znad Morza Śródziemnego.
To moja ulubiona.
Jej przyprawy przywołują najlepsze chwile z wakacji, hotelowe bufety
czy gotowanie w naszej tunezyjskiej kuchni.
Z tymi smakami i aromatami się utożsamiam,
z nimi też łączę swoje życiowe plany
i marzenia.
Śródziemnomorski omlet z ośmiorniczką
Składniki:
3 jajka
1 mała puszka z kawałkami ośmiorniczki
kilka czarnych oliwek
3-4 kolorowe pomidorki koktajlowe
kawałek zielonego ogórka
świeża natka pietruszki
łyżka masła
sól, kolorowy pieprz z młynka
Smażę omlet z 3 jaj z odrobiną posiekanej natki pietruszki na łyżce masła.
Po jednej stronie gotowego omletu układam kawałki ośmiorniczki i oliwki a po drugiej pokrojone pomidorki i ogórek. Dodaję natkę, odrobinę soli, skrapiam oliwą.
Autor:
Lola in Heaven
o
12:27
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w X
Udostępnij w usłudze Facebook
Udostępnij w serwisie Pinterest
Etykiety:
frutti di mare
,
jajka
,
kolacja
,
kuchnia tunezyjska
,
lato
,
obiad
,
omlet
,
sałatka
,
samo zdrowie
,
śniadanie
,
wiosna
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.