sobota, 2 czerwca 2018

Szybki deser z goframi z puddingiem


Czerwiec to taki cudowny miesiąc,
kiedy zaciera się granica między
wiosną a latem.
Ciało broni się przed szokiem termicznym
chłodnym napojami,
kuchnia zapełnia się sezonowymi owocami,
a szalone myśli biegną w stronę plaży
lub romantycznych zachodów słońca 
Najchętniej na Saharze, gdzie czarne niebo
rozkłada gwieździsty dywan,
a nagrzany od słońca arbuz jest jedynym
wieczornym posiłkiem.
O takiej porze roku czas na odpowiednie śniadanie pełne smaków lata
i kolorów wakacji lub na wyjątkowo smaczny podwieczorek.

Gofry z waniliowym puddingiem i owocami

Skladniki:

opakowanie gotowych gofrów
kilka truskawek, borówek, jeżyn i malin
1 budyń waniliowy
świeża mięta, płatki migdałowe

Skoro ma być szybko, to korzystam z gotowych gofrów. Gotuję pudding waniliowy z większą ilością mleka. Wystudzonym polewam gofry i
dekoruję owocami.
Z pozostałego budyniu ewentualnie robię deser w szklance z warstwą owoców i ciastek.




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.