Czerwiec to taki cudowny miesiąc,
kiedy zaciera się granica między
wiosną a latem.
Ciało broni się przed szokiem termicznym
chłodnym napojami,
kuchnia zapełnia się sezonowymi owocami,
a szalone myśli biegną w stronę plaży
lub romantycznych zachodów słońca
Najchętniej na Saharze, gdzie czarne niebo
rozkłada gwieździsty dywan,
a nagrzany od słońca arbuz jest jedynym
wieczornym posiłkiem.
O takiej porze roku czas na odpowiednie śniadanie pełne smaków lata
i kolorów wakacji lub na wyjątkowo smaczny podwieczorek.
Gofry z waniliowym puddingiem i owocami
Skladniki:
opakowanie gotowych gofrów
kilka truskawek, borówek, jeżyn i malin
1 budyń waniliowy
świeża mięta, płatki migdałowe
Skoro ma być szybko, to korzystam z gotowych gofrów. Gotuję pudding waniliowy z większą ilością mleka. Wystudzonym polewam gofry i
dekoruję owocami.
Z pozostałego budyniu ewentualnie robię deser w szklance z warstwą owoców i ciastek.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.