czwartek, 4 lipca 2019
Ekspresowa sałatka na lato
W upalne dni niewiele
oczekuję od sałatki.
Ma być przyrządzona z sezonowych warzyw, bez ciężkich sosów,
najlepiej z oliwą i kilkoma kroplami cytryny.
W takiej formie może być lekkim dodatkiem do grillowanego mięsa
lub lekkim posiłkiem samym w sobie.
W dzisiejszej wykorzystałam turecki ser
typu feta,
który doskonale komponuje się z pomidorami i ogórkami.
Dla podkreślenia letniego smaku całość posypałam świeżym koperkiem.
Sałatka z fetą, ogórkiem i pomidorem
2 pomidory
2 małe ogórki gruntowe
kawałek tureckiego sera typu feta
4 - 5 rzodkiewek
trochę świeżego koperku i natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
1-1,5 łyżki oliwy
kilka kropli cytryny
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.