czwartek, 4 lipca 2019

Ekspresowa sałatka na lato


W  upalne dni niewiele
oczekuję od sałatki.
Ma być przyrządzona z sezonowych warzyw, bez ciężkich sosów,
najlepiej z oliwą i kilkoma kroplami cytryny.
W takiej formie może być lekkim dodatkiem do grillowanego mięsa
lub lekkim posiłkiem samym w sobie.
W dzisiejszej wykorzystałam turecki ser
typu feta,
który doskonale komponuje się z pomidorami i ogórkami.
Dla podkreślenia letniego smaku całość posypałam świeżym koperkiem.

Sałatka z fetą, ogórkiem i pomidorem

2 pomidory
2 małe ogórki gruntowe
kawałek tureckiego sera typu feta
4 - 5 rzodkiewek
trochę świeżego koperku i natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
1-1,5 łyżki oliwy
kilka kropli cytryny




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.