poniedziałek, 20 stycznia 2020
Lekka mieszanka sałat z papryką i jajkiem
W środku zimy taka sałatka jest jak marzenie.
To wspaniały przerywnik od ciężkich, świątecznych dań i odrobina świeżości
w chłodne, styczniowe dni.
Poza tym pomoże nam bezboleśnie i smacznie wkroczyć w kolejny etap, czyli gubienie wyprodukowanych w ciepełku domowym kilogramów.
Sałatka smakuje doskonale z kromką ciemnego pieczywa i lekkim sosem na bazie octu winnego.
Lekka sałata z jajkiem i papryką
Składniki :
1 opakowanie mieszanych sałat, np. rukola, roszponka i radicchio)
2 jajka na twardo
po kawałku czerwonej i pomarańczowej papryki
suszony koperek
Na sos: 2 łyżki oliwy, łyżeczka octu winnego, 1ząbek czosnku
sol, pieprz
Umytą sałatę układam w salaterce, dodaję pokrojone kawałki jajka i papryki. Całość polewam sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Świetnie się prezentuje. Smacznego :D
OdpowiedzUsuń