Nie można jej nazwać klasyczną sałatką, ale naprawdę uratowała mój zeszłoroczny, świąteczny stół. Znakomicie wpasowała się w poniedziałkowe śniadanie. Lekka, bez sosu, bez długich przygotowań, stąd moje uwielbienie do tej prostej formy podania jajek. Wystarczy zaopatrzyć się w kilka listków roszponki, szczypiorek i ulubione kiełki. O jajkach na twardo chyba nie muszę wspomnieć, bo to oczywista oczywistość? 😁
Jajka z roszponką i kiełkami
4-5 jajek ugotowanych na twardo
garść roszponki
majonez do dekoracji jajek
szczypiorek, świeża natka pietruszki
dowolne kiełki ( u mnie rzodkiewki )
sól, kolorowy pieprz z młynka, chilli w płatkach
Ugotowane na twardo jajka kroję na połówki i układam na dużym talerzu. Na każdą część daję kapkę majonezu. Pomiędzy jajkami układam listki roszponki. Na wierzchu rozrzucam kiełki, pokrojony szczypiorek, natkę pietruszki, posypuję solą, pieprzem z młynka i chilli w płatkach.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.