Lato niesie ze sobą tyle kulinarnych możliwości, że nie starczy mi czasu, aby to wszystko przerobić. Korzystam z sezonowych warzyw, które tyłko teraz tak dobrze smakują. Na pierwszej pozycji plasuje się cukinia. Bez niej nie ma letniego wypoczynku obiadu czy kolacji. Do tego domowe frytki z dodatkiem cuminu. Do tego dorzucam oliwkową bagietkę, aby pozostać w letnim klimacie. Z pewnością wykorzystam taki zestaw na piłkarskie emocje.
Wegetariańskie przekąski na letni wieczór
Składniki:
frytki z 4-5 podłużnych ziemniaków
3-4 średnie cukinie
smażone paski dowolnej wegańskiej wędliny
Obrane i pokrojone w słupki ziemniaki smażę na oleju, odsączam na papierze kuchennym, dodaję sól i cuminu.
Pokrojoną w paski cukinię, doprawioną solą i tunezyjskim tebl ( fakultatywnie, ale pysznie ) smażę na niewielkiej ilości oliwy. Na koniec na tej samej patelni smażę grube słupki wegańskiej wędliny
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.