sobota, 26 czerwca 2021

Wegetariańskie przekąski na letni wieczór

Lato  niesie ze sobą tyle kulinarnych możliwości, że nie starczy mi czasu, aby to wszystko przerobić. Korzystam z sezonowych warzyw, które tyłko teraz tak dobrze smakują. Na pierwszej pozycji plasuje się cukinia. Bez niej nie ma letniego wypoczynku obiadu czy kolacji. Do tego domowe frytki z dodatkiem cuminu. Do tego dorzucam oliwkową bagietkę, aby pozostać w letnim klimacie. Z pewnością wykorzystam taki zestaw na piłkarskie emocje. 

Wegetariańskie przekąski na letni wieczór

Składniki:

frytki z 4-5 podłużnych ziemniaków

3-4 średnie cukinie

smażone paski dowolnej wegańskiej wędliny

Obrane i pokrojone w słupki ziemniaki smażę na oleju, odsączam na papierze kuchennym, dodaję sól i cuminu.

Pokrojoną w paski cukinię, doprawioną solą i tunezyjskim tebl ( fakultatywnie, ale pysznie ) smażę na niewielkiej ilości oliwy. Na koniec na tej samej patelni smażę grube słupki wegańskiej wędliny





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.