sobota, 20 listopada 2021

Ekspresowy obiad z piecyka

Kto ma ochotę na szybki obiad z piecyka, do którego nawet nie musicie zaglądać. Dodatkowymi plusem jest wykorzystanie lodówkowych resztek. Ja się w ten oto przyjemny i smaczny sposób pozbyłam frytek i mini pulpetów. Tutaj możecie śmiało popuścić wodze wyobraźni. Podstawą jest dolna warstwa z frytek, do których właściwie pasuje wszystko.

Obiad z piecyka z frytkami i pulpecikami

Składniki:

250-300 gr frytek

kilka małych pulpetów

kawałek dowolnego sera żółtego

2 jajka

kilka czarnych oliwek, świeża natka pietruszki

Najpierw piekę  mrożone frytki w piecyku. Mogą być też gotowe, i wówczas cały proces zajmie ok. 15 min. Ok. 10 min przed końcem pieczenia dodaję pokrojone na połówki gotowe  pulpeciki, kawałki sera żółtego, pokrojone oliwki i sadzę 2 jajka. Pozostawiam w piecyku dopóki się nie zetną. Po wyjęciu z piecyka posypuję świeżą natką pietruszki








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.