Kto ma ochotę na szybki obiad z piecyka, do którego nawet nie musicie zaglądać. Dodatkowymi plusem jest wykorzystanie lodówkowych resztek. Ja się w ten oto przyjemny i smaczny sposób pozbyłam frytek i mini pulpetów. Tutaj możecie śmiało popuścić wodze wyobraźni. Podstawą jest dolna warstwa z frytek, do których właściwie pasuje wszystko.
Obiad z piecyka z frytkami i pulpecikami
Składniki:
250-300 gr frytek
kilka małych pulpetów
kawałek dowolnego sera żółtego
2 jajka
kilka czarnych oliwek, świeża natka pietruszki
Najpierw piekę mrożone frytki w piecyku. Mogą być też gotowe, i wówczas cały proces zajmie ok. 15 min. Ok. 10 min przed końcem pieczenia dodaję pokrojone na połówki gotowe pulpeciki, kawałki sera żółtego, pokrojone oliwki i sadzę 2 jajka. Pozostawiam w piecyku dopóki się nie zetną. Po wyjęciu z piecyka posypuję świeżą natką pietruszki
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.