wtorek, 2 sierpnia 2016

Domowy tunezyjski kaskrout


Jak gdzieś znajdziecie dobrą, chrupiącą bagietkę,
ale nie jakąś "półbagietkę" czy "a'la bagietkę",
tylko taką z pełnym środkiem,
to natychmiast kupcie.
Dzięki temu będziecie mogli zrobić pyszną kanapkę,
idealną na letni obiad czy całodniową wycieczkę.
Coś do przegryzienia bez długiego stania w kuchni
przy gorącej kuchence to wakacyjny ideał, prawda ?
My takie bagiety wypełnione ulubionymi składnikami
zabieramy często na plażę.
Oczywiście kupujemy często gotowe kaskrout,
ale przyznam się, że trochę tęsknię za moimi kulinarnymi wyczynami,
więc przygotowują też coś w naszym tunezyjskim domu.

Domowy tunezyjski kaskrout

Składniki:

po połowie bagietki na osobę
1 puszka sardynek w oleju
2 duże ziemniaki na frytki
2 jajka na omlet
natka pietruszki
czarne oliwki
harissa
2 pomidory
oliwa

Bagietki kroję na połowę, a następnie wzdłuż. Dolną część smakuję harissą, dodaję trochę oliwy. Na wierzchu układam połowę usmażonego wcześniej omletu z natką pietruszki, przygotowane wcześniej frytki, układam kilka sardynek i oliwek. Składam ponownie bagietkę, lekko dociskając.







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.