Czy Wy też się zastanawiacie, kiedy nastał marzec? Nie powiem, że mnie to smuci. Nadchodzi najpiękniejszy czas w roku, więc starajmy się wykorzystać wszystko, co przynosi natura. Soczysty uśmiech do słońca, energetyczne kwiaty w wazonie i radosny nastrój. Od dzisiaj tak ma być, choćby nie wiem co.
Mam dzisiaj w zestawie omlet ze szpinakiem i podsmażane banany. Takie śniadanie dostarczy Wam energii na cały dzień, a już na pewno na pół 😊
Omlet ze szpinakiem i smażone banany
Składniki:
2 jajka
garść szpinaku ( liście )
1 łyżka masła
rzokiewka, kawałek zielonego ogórka
sól, pieprz do smaku, szczypta kurkumy
świeża natka pietruszki, odrobina startego parmezanu
2 małe banany lub 1 duży
1 łyżka oleju kokosowego
kawałki ananasa ( opcjonalnie )
2 łyżki czekoladowego puddingu proteinowego
łyżka czekoladowego müsli
Podsmażam na łyżce masła liście szpinaku, Wlewam dobrze wymieszane jajka ( sól, pieprz, kurkuma ), po lekkim ścięciu jajek przewracam omlet na drugą stronę.
Podsmazam na maśle kokosowym przekrojone wzdłuż banany, dorzucam kawałki ananasa. Na talerzu ukladam podsmażone owoce, obok pudding posypany czekoladowym müsli.
Na talerzu układam omlet, lekko posypuję startym parmezanem, posiekaną natką pietruszki, dodaję plasterki ogórka i rzodkiewki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.