wtorek, 8 sierpnia 2017

Lekka sałatka z mozzarellą i rzodkiewką



Latem najłatwiej jest zrobić sałatkę.
Nie wymaga żadnej filozofii,
bo zazwyczaj składa się z tego, co akurat pod ręką.
Można trochę przełamać rutynę i pozamieniać składniki.
Jak ja dzisiaj do ulubionej sałatki z pomidorami i mozzarellą dodałam trochę rzodkiewek
i parę listków roszponki.
Dodatkowym plusem w letnim okresie jest fakt,
że takim lekkim daniem można się objadać nawet w środku nocy.

Sałatka z mozzarellą i rzodkiewką

Składniki:

duży kawałek mozzarelli
lub 2 kule
1 duży pęczek rzodkiewek
2 pomidory
pół zielonego ogórka
parę listków sałaty ( lodowa, roszponka )

Na sos:

kilka oliwek
3 łyżki oliwy
łyżeczka octu winnego
suszona bazylia i oregano
szczypta soli
Mozzarellę, pomidory, rzodkiewki pokroić w grube kawałki, ogórka w plastry, dodać odrobinę świeżej sałaty, kilka oliwek i całość polać sosem przygotowanymi z powyższych składników.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.