czwartek, 26 kwietnia 2018

Ekspresowa zupa szpinakowa


Taka prosta w przygotowaniu
i taka nieziemska w smaku.
Chyba na takie połączenie czeka
każda zabiegana kobieta,
która lubi gotować lub musi
nakarmić wygłodniałą rodzinę.
Dzisiejszy obiad spełnia wszystkie warunki,  aby wejść do Waszego
codziennego menu.
U nas już chłodzi się kolejna porcja,
bo o tej porze roku taka zupa
najlepiej smakuje lekko podgrzana.
Wielbiciele szpinaku, zapraszam do stołu!

Ekspresowa zupa szpinakowa

Składniki na duży garnek:

800 gr mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
5 średnich ziemniaków
łyżka masła
pół cebuli
1 duży ząbek czosnku
mała śmietana
sól, pieprz
ewentualnie jajko na twardo do dekoracji





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.