czwartek, 26 kwietnia 2018
Ekspresowa zupa szpinakowa
Taka prosta w przygotowaniu
i taka nieziemska w smaku.
Chyba na takie połączenie czeka
każda zabiegana kobieta,
która lubi gotować lub musi
nakarmić wygłodniałą rodzinę.
Dzisiejszy obiad spełnia wszystkie warunki, aby wejść do Waszego
codziennego menu.
U nas już chłodzi się kolejna porcja,
bo o tej porze roku taka zupa
najlepiej smakuje lekko podgrzana.
Wielbiciele szpinaku, zapraszam do stołu!
Ekspresowa zupa szpinakowa
Składniki na duży garnek:
800 gr mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
5 średnich ziemniaków
łyżka masła
pół cebuli
1 duży ząbek czosnku
mała śmietana
sól, pieprz
ewentualnie jajko na twardo do dekoracji
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.