poniedziałek, 9 kwietnia 2018
Gofry w wiosennym wydaniu
Uwielbiamy gofry, oczywiście ze śmietaną
i truskawkami polanymi czekoladą.
To bardzo przyjemny element weekendowego spaceru,
niestety, często dość kaloryczny.
Wcześniej zajmowałam się domową produkcją gofrów, ale przy obecnym trybie życia często korzystam z gotowych.
Lekko podpieczone smakują jak domowe,
a poza tym i tak całość tworzy to,
z czym są podane.
Dzisiaj polecam Wam lżejszą wersję
bez bitej śmietany.
Miłośnicy owoców, przybywajcie !
Gofry ze smażonymi bananami i innymi owocami
Składniki :
gotowe gofry
4 małe banany
2-3 truskawki
kilka malin i borówek
2 łyżki masła
płatki migdałowe
łyżka brązowego cukru
kilka listków świeżej mięty
Obrane banany podsmażam w całości na maśle, 3 jeszcze ciepłe wykładam na talerz, posypuję brązowym cukrem. Obok kładę gofry, jeden pokrojony banan, kawałki truskawek, kilka malin i borówka. Wierzch polewam resztkami masła, posypuję płatkami migdałowy i dekoruję listkami mięty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.