poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Gofry w wiosennym wydaniu


Uwielbiamy gofry, oczywiście ze śmietaną
i truskawkami polanymi czekoladą.
To bardzo przyjemny element weekendowego spaceru,
niestety, często dość kaloryczny.
Wcześniej zajmowałam się domową produkcją gofrów, ale przy obecnym trybie życia często korzystam z gotowych.
Lekko podpieczone smakują jak domowe,
a poza tym i tak całość tworzy to,
z czym są podane.
Dzisiaj polecam Wam lżejszą wersję
bez bitej śmietany.
Miłośnicy owoców, przybywajcie !

Gofry ze smażonymi bananami i innymi owocami

Składniki :

gotowe gofry
4 małe banany
2-3 truskawki
kilka malin i borówek
2 łyżki masła
płatki migdałowe
łyżka brązowego cukru
kilka listków świeżej mięty

Obrane banany podsmażam w całości na maśle, 3 jeszcze ciepłe wykładam na talerz, posypuję brązowym cukrem. Obok kładę gofry, jeden pokrojony banan, kawałki truskawek, kilka malin i borówka. Wierzch polewam resztkami masła, posypuję płatkami migdałowy i dekoruję listkami mięty.





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.