Niniejszym ogłaszam sezon szparagowy
za otwarty.
Niemcy wkraczają właśnie w szaleństwo,
które ogarnie cały kraj, niezależnie od regionu i potrwa przez kilka tygodni.
Przy drogach ustawiają się kolejki
do drewnianych budek,
które oferują szparagi prosto z pola.
Chętnych nie brak, bo wiadomo,
że te od bauera najlepsze.
Przy takim straganie możecie sobie
również zapewnić poobiedni deser,
bo sprzedawca na pewno zachęci Was
do zakupu truskawek.
Te też pyszne i stąd, a dokładnie spod tutejszej folii.
Bardzo lubię szparagi i czekam na nie przez cały rok, więc bardzo odpowiada mi
tutejsze szaleństwo.
Wiosenny omlet ze szparagami
Skladniki:
2-3 jajka
3-4 szparagi
kawałki kolorowej papryki
odrobina szczypiorku
mały kawałek czerwonej cebuli
sól pieprz
Odcinam końcówkę szparagów, a pozostałą część kroję na podłużne kawałki. Podsmaż am je na oliwie, dodaję kawałki papryki i cebuli. Po ok. 3 min wlewam rozbełtane jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Smażę do ścięcia się jajek.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.