poniedziałek, 24 września 2018

Banany w cieście naleśnikowym



Niedawno zachęcałam  Was do zrobienia zdrowych placuszków z bananami.
Tak nam, babom w domu zasmakowały, że postanowiłam przygotować inną wersję.
To idealne połączenie dla miłośników owoców i naleśników.
Wybór dodatków pozostawiam Waszym upodobaniom.
Nam wyjątkowo zasmakował pudding,, masło orzechowe i gęsty jogurt naturalny.
Cała frajda polega na maczaniu kawałków placuszków w kolejnych smakach.
Polecam Wam takie śniadanie w weekend, w towarzystwie ukochanej osoby,
na spokojnie, bez codziennego pośpiechu.
Wtedy wszystko smakuje inaczej.

Banany w cieście naleśnikowym

Składniki :

2 banany
ulubione, posiekane orzechy do posypania

Na ciasto:

1 jajko
pół szkl mleka
2 łyżki mąki
szczypta soli
Z powyższych składników robię ciasto, do których wrzucam  plasterki bananów  Smażę je na patelni posmarowanej olejem.
Kiedy się zarumienią, przekładam je na talerz. Dodaję masło orzechowe, czekoladowy pudding i gęsty jogurt, najlepiej naturalny.






<


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.