Wreszcie nadszedł czas na zdrowe,
nasycone kolorami i witaminami śniadania.
W weekendowe poranki leżę z książką o godzinę, dwie dłużej niż zwykle.
Nie, na totalne wylegiwanie raczej sobie nie pozwalam,
bo mam tyle ciekawych zajęć, na które nie mam czasu
przy codziennym wstawaniu o wschodzie słońca.
Kiedy z bólem porzucam świat książkowych opowieści,
wracam do realnego życia, czyli do ... kuchni.
Przychodzi pora na królewskie śniadanie.
Najpierw spełniam listę życzeń kulinarnych,
bo każdy wykorzystuje fakt, że od rana jestem w domu
i dba o to, abym za bardzo nie zmęczyła się odpoczywaniem.
Później biorę się za spełnianie własnych fantazji kuchennych.
Tutaj nie istnieją żadne granice,
najważniejsze, aby było kolorowo, wiosennie,
z dużą ilością ulubionych ziół.
I abym w czasie jedzenia miała święty spokój
i dobrą gazetę pod ręką.
Wiosenny omlet na śniadanie
Składniki:
3 jajka
po kawałku kolorowych papryk
połowa cukinii
kawałek czerwonej cebuli
1 pomidor
kiełki fasoli
czarne oliwki
natka pietruszki
sól, pieprz, oregano, bazylia
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.