niedziela, 26 listopada 2017

Lekka sałatka na kolację


Listopad rozgościł się na dobre.
Jadamy więcej ciepłych posiłków,
wracamy do rozgrzewających zup z dzieciństwa i kalorycznych sosów.
Nie macie nieraz ochoty sięgnąć
po zdrowszy wariant odżywiania,
przełamać steoretyp zimowej kuchni ?
Ja mam taką potrzebę dość często ,
zwlaszcza gdy brakuje mi kolorów i smaków lata.
Wtedy taka błyskawiczna sałatka
przywołuje najlepsze wspomnienia.

Błyskawiczna sałatka

Składniki:
( dla 2-3 osób )
2 pomidory
2 ogórki konserwowe
1/3 opakowania sera typu feta
pół puszki tuńczyka w oleju
kilka czarnych oliwek
kilka listków bazylii
sól, pieprz, suszone oregano
oliwa

Pomidory kroję na ćwiartki, ogórki w talarki, dodaję kawałki tuńczyka, listki bazylii oraz pokruszoną w palcach fetę.
Dodaję sól, pieprz, oregano, polewam delikatnie oliwą.



















Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.