wtorek, 5 listopada 2019
Figi zapiekane z camembert I winogronami
Przez całą jesień w mojej kuchni
królują figi.
Z pewnością nie są tak pyszne i słodkie jak w Tunezji, ale da się z nich wyczarować całkiem niezłe potrawy.
Ostatnio zostały mi dwie dojrzałe sztuki,
więc postanowiłam z nich zrobić pożytek.
Tak oto powstała błyskawiczna zapiekanka
z dodatkiem camembert, winogron i liczi.
Jest na tyle prosta, że nie wymaga przypraw i długiego pieczenia.
Połączenie słodyczy owoców z roztapiającym się camembertem
jest gwarancją doskonałego smaku.
Szybka zapiekanka z figami i camembert
Składniki :
2 - 3 figi
połowa opakowania camembert
kilka zielonych winogron
kilka liczi
Pokrojone na ćwiartki figi, kawałki camembert, winogrona i liczi układam w płytkim naczyniu żaroodpornym.
Piekę w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.