Jutro na pewno będzie jajecznica.
Najlepsza byłaby na maśle,
ale tym razem zmienię nieco jej smak
i dodam oliwę.
Będzie dużo pokrojonych oliwek
i szczypiorku oraz szczypta kurkumy dla pięknego koloru.
Dla chętnych podam pomidory
i jogurt naturalny. ędzie świeżo i kolorowo,
bo od rana trzeba przy obecnej aurze wprowadzić trochę koloru do życia.
Na śniadaniowy deser będą figi zapiekane przez chwilę w piekarniku, polane jogurtem greckim i miodem.
To będzie udany dzień.Weekendowe śniadanie :
Składniki :
po 2 jajka na osobę
oliwa
szczypiorek
oliwki
sol, pieprz, 1/2 łyżeczki kurkumy
pomidory
jogurt naturalny z natką pietruszki
2-3 figi
jogurt grecki
miód
Figi kroję na ćwiartki i piekę przez ok. 10 min w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe polewam gęstym jogurtem naturalnym i miodem.
Jajecznicę smażę na niewielkiej ilości oliwy, dodaję sól, pieprz i kurkumę. Na koniec posypuję pokrojonymi w talarki oliwkami i szczypiorkiem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.