sobota, 26 marca 2016
Ekspresowe jajka z pastą jajeczną i awokado
Jajka nadziewałam już na różne sposoby.
Były podsmażane w skorupkach, napełniane pieczarkami.
czy zwyczajne z majonezem i szczypiorkiem.
Dzisiaj mam ochotę na odrobinę zieleni,
bo tęsknię za wiosną i słońcem.
Mam nadzieję, że Wasze wielkanocne stoły
też będą pełne kolorów i śladów nadciągającej wiosny.
To piękny czas,
który sprawia, że i jajka smakują wyjątkowo.
Jajka nadziewane pastą jajeczną i awokado
Składniki:
4-5 jajek na twardo
1/4 awokado
kilka plasterków ogórka
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Ugotowane na twardo jajka kroję na połówki. Żółtka rozdrabniam widelcem, mieszam z majonezem, jogurtem i przyprawami. Pastą zapełniam jajka, a na wierzchu kładę rozdrobnione awokado z odrobiną soli. Dodaję pokrojone plasterki ogórka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.