Z utęsknieniem czekam na eksplozję zieleni.
Kiedy wydaje się, że wiosna czeka tuż za rogiem,
jeszcze trudniej wytrzymać.
Chciałoby się wyskoczyć z domu w lekkim sweterku,
zakołysać zwiewną spódnicą,
poczuć pierwsze nieśmiałe promienie słońca.
Ciekawa jestem, czy w Waszym codziennym menu
też macie ochotę na zmiany ?
U nas zieleń rozpanoszyła się w kuchni na dobre.
Mamy coraz więcej ochoty na zdrowe, zielone produkty,
rozrywamy listki ulubionej sałaty,
robimy surówki, kroimy chrupiące warzywa na sałatki.
Nasze życie powoli wkracza w nowe rejony smakowe.
Teraz będzie już tylko cieplej, bardziej kolorowo i radośnie
i to nie tylko na talerzu.
Wiosenny zestaw na śniadanie lub kolację
Składniki:
chleb na naturalnym zakwasie
awokado
szynka parmeńska
sałatka z awokado, kukurydzy, jarmużu i jajka na twardo
zielona herbata
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.