poniedziałek, 21 marca 2016

Sałatka z awokado , jarmużem i ( wielkanocnym ) jajkiem


Już jest,
nieważne, że pochmurna, ponura,
bez cienia zieleni,
ale jest,
nie zapomniała
i wróciła niosąc nadzieję na poprawę,
przynosząc lepszy nastrój i ochotę na więcej od życia,
sprawiła, że na talerzach pojawiły się nowe kolory
i zdrowsza jakość życia.
Pewnie zagości u mnie również na wielkanocnym stole.

Sałatka z awokado, jarmużem i jajkiem

3 jajka na twardo
1 awokado
miseczka jarmużu
pół puszki kukurydzy
oliwa, ocet winny
2 łyżka masła
sól, pieprz, oregano

Jarmuż dzielę na małe kawałki, myję i podsmażam chwilę na niewielkiej ilości masła. Awokado obieram ze skórki i kroję na małe kawałki. W salaterce mieszam awokado, pokrojone jajka na twardo, kukurydzę oraz kawałki podsmażonego wcześniej jarmużu. Sałatkę polewam mieszankę oliwy, octu winnego z dodatkiem soli, pieprzu i oregano.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestem ciekawa Twojej opinii.