Znowu nie udało mi się złapać uciekającego dnia, ale za to zjedliśmy pyszny obiad
Miało być zdrowo, niezbyt ciężko,
no i koniecznie z ziemniakami.
Nie goszczą u nas zbyt często
więc bez wahania wplotłam je w dzisiejsze menu.
Dla odmiany zrobiłam kotlety o smaku, który zawsze kojarzy mi się z kuchnią środziemnomorską.
Pełno w nich oregano i cuminu, które przy smażeniu zapełniły naszą kuchnię zapachami egzotycznych wakacji.
Śródziemnomorskie kotlety mielone
Składniki :
500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
pół cebuli
3 łyżki tartej bułki
1 jajko
łyżeczka oregano pół łyżeczki cuminu
sól pieprz
Mięso łączę z jajkiem, bułką tartą posiekaną cebulą i przyprawami.
Dość duże, podłużne kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę do zrumienienia.
Do kotletów podaję ziemniaki, mieszankę sałat z vinegretem i jogurt naturalny z czosnkiem i suszoną natką pietruszki.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.