niedziela, 11 marca 2018

Zdrowe wiosenne śniadanie


Nikt mi tej weekendowej przyjemności nie odbierze 
Choćby nad miasto naciągnęły złowieszcze chmury i sypnęło marcowym śniegiem,
choćbym za późno wstała i miała tysiące spraw do nadrobienia,
choćby domownicy twierdzili,
że nie jedli nic pysznego od tygodnia,
to się nie poddam.
Weekendowe śniadanie to moja mała
wielka przyjemność,
cotygodniowy rytuał dobroci dla siebie samej.

Zdrowe wiosenne śniadanie

jajecznica smażonana łyżce masła
posypane rzeżuchą
plastry mozzarelli obłożone kolorową papryką podsmażoną na oliwie
kawałki sałaty
wieloziarniste bułeczki
müsli z jogurtem naturalnym z truskawkami i mango




2 komentarze :

  1. Takie kolorowe śniadanie to aż chce się jeść ;) super to wygląda!

    W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3

    OdpowiedzUsuń

Jestem ciekawa Twojej opinii.