sobota, 12 maja 2018
Bajeczny omlet z pomidorami, porem i jogurtem greckim
W taką sobotę jak dziś,
piękną, pogodną, słoneczną,
pełną dobrych myśli,
serwuję sobie i najbliższym
prawdziwie wiosenne śniadanie.
W weekendy omlety smakują wybornie.
Jest chwila na dobranie odpowiednich kompozycji, ulubionych składników
i upajanie się eksplozją kolorów.
Dzisiaj podaję na późne śniadanie
omlet z pomidorami, porem, rzodkiewką
i odrobiną jogurtu greckiego.
Omlet z pomidorami porem i jogurtem greckim
3 jajka
1 duży pomidor
3 rzodkiewki
kawałek pora
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
kilka listków bazylii, świeża natka pietruszki
sól, pieprz z młynka, ostra papryka w płatkach
masło
Z 3 jajek smażę omlet na maśle. Po przełożeniu na duży talerz składam go na pół, po czym zapełniam nadzieniem, w skład którego wchodzą: pokrojone na ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki rzodkiewki i pierścienie z pora Dodaję kilka łyżek jogurtu, całość posypuję pieprzem, ostrą papryką, dodaję natkę pietruszki i kilka listków bazylii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.