Latem sięgam po swojskie produkty.
Pomimo mojego uwielbienia do kuchni egzotycznej,
z chęcią wykorzystuję nasze polskie produkty,
które właśnie są dostępne na każdym rogu.
Byłoby grzechem nie wykorzystać tylu wspaniałości,
które niesie natura.
W okresie letnim lubię lekkie, zdrowe kolacje,
które śmiało mogą zastąpić obiad.
Przyjemny letni wietrzyk i piekące słońce dopełniają całości.
Latem życie ma inny wymiar,
także to w mojej kuchni.
P.S.Sałatkę podjadaliśmy sobie z synkiem w czasie meczu naszej drużyny piłkarskiej.
Pięknie się wkomponowaliśmy kolorystycznie w atmosferę tego wieczoru.
Prawdziwa letnia sałatka z rzodkiewek
Składniki:
2 pęczki rzodkiewek
1 cebula
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanego koperku
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
Rzodkiewki myję i kroję na małe kawałki. Siekam cebulę, szczypiorek i koperek. Wszystkie składniki mieszam w salaterce, solę, pieprzę i polewam oliwą. Odstawiam w chłodne miejsce na pół godz.
Sałatka doskonale nadaje się do grillowanego mięsa, ale równie dobrze smakuje jako osobne danie w towarzystwie świeżego, wiejskiego chleba.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.