poniedziałek, 28 grudnia 2015

Imprezowa pasta jajeczna



Ileż to razy w życiu robiliście pastę jajeczną ?
Mnie się zdarzało dość często,
zwłaszcza kiedy nie miałam pomysłu na oryginalne kanapki.
Myślę, że jest ona wyjątkowo niedoceniana,
zwłaszcza w wersji imprezowej.
Bądźmy szczerzy: jajka nie zrobią takiego wrażenia jak przekąski z krewetkami
czy mikroskopijne kanapeczki z kawiorem.
Ja jednak, wbrew obiegowym opiniom,
proponuję pastę jajeczną jako dodatek do sylwestrowego menu.
Wystarczy kilka ulubionych składników do ozdoby
i macie całkiem przyzwoity zestaw imprezowy
( a jak się pięknie rymuje ).

Kanapeczki z pastą jajeczną

Składniki:

4-5 jajek ugotowanych na twardo
1 pokrojona w kostkę cebula
3 łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

Do dekoracji:

czarne oliwki, zielony groszek, por, natka pietruszki
sól, pieprz,
koperek i ostra papryka ( mielone )

Ugotowane wcześniej jajka kroję w kostkę, dodaję drobno posiekaną cebulę. Mieszam z majonezem i jogurtem. Dodaję sól i pieprz z młynka. Pastę układam na małych kawałkach dowolnego pieczywa.
Dekoruję w ulubiony sposób.

















1 komentarz :

Jestem ciekawa Twojej opinii.