piątek, 17 czerwca 2016
Lekka sałatka z cieciorką i awokado
Cieciorkę mam zawsze w kuchennej spiżarni.
Nie da się ukryć, że to moje tunezyjskie przyzwyczajenia.
Uwielbiam jej smak i nieograniczone możliwości,
dlatego też umieściłam cieciorkę we wspaniałej,
lekkiej sałatce, idealnej na dietetyczny obiad czy kolację.
Wystarczy dodać garść pokrojonego w kostkę awokado
i ulubione zioła, aby powstało niebanalne połączenie.
Śmiało możecie zaoferować taką sałatkę koleżance,
która chce się wcisnąć w bajeczny kostium plażowy
lub same jesteście na ciągłej diecie ( wiem coś o tym ).
Lekka sałatka z cieciorką i awokado
Składniki:
2 puszki cieciorki
1 awokado
2 łyżki
sól, pieprz, cumin
2 łyżki oliwy
świeża pietruszka lub kolendra
Cieciorkę płuczę pod zimną wodą. Dodaję pokrojone w kostkę awokado, sól, pieprz, cumin, oliwę i posypuję posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Odstawiam w chłodne miejsce na godzinę.
Sałatkę podaję z ciemnym pieczywem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Jestem ciekawa Twojej opinii.